Tag Archives: Vergelijken

Geld besparen en de auto uitgebreider verzekeren

Waarom rekent de ene verzekeraar €100 per maand voor een autoverzekering en een andere verzekeraar slechts €25 voor dezelfde dekking? Verzekeraars bepalen hun eigen premie en mogen zelf bepalen hoeveel premie ze in rekening brengen. Je kunt je hierover verbazen, maar het is beter om ervan te profiteren. Je kunt de auto uitgebreider verzekeren en toch nog premie besparen.

Voor een paar euro’s verschil in premie stap je niet over naar een andere verzekeraar, maar wat als het verschil in de honderden euro’s loopt? Vooral voor de meest duurste verzekeringsvorm, de WA casco verzekering, is het vergelijken lonend.

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van verzekeringen klinkt ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. Aan de hand van het kenteken, enkele persoonlijke gegevens en gegevens over de auto kun je vergelijken. Dit kun je doen via onze vergelijkingstool. Binnen een paar minuten weet je hoeveel euro je kunt besparen.

Een uitgebreidere dekking kiezen en geld besparen

De verschillen tussen de verzekeraars zijn dermate groot, dat je tientallen euro’s per jaar kunt besparen en je kunt kiezen voor de meest uitgebreide WA casco verzekering (all risks) in plaats van de WA verzekering. Dit blijkt uit een aantal testberekeningen die wij uitgevoerd hebben. Dit geeft je een indruk van de omvang van de verschillen.

Kun je jouw huidige autoverzekering opzeggen?

De meeste verzekeringen hebben een contractperiode van één jaar. Nadat de polis een jaar gelopen heeft, is de polis in principe dagelijks opzegbaar. Verzekeraars mogen een opzegtermijn van één maand aanhouden. Loopt jouw verzekering al langer dan een jaar? Een kort briefje sturen naar de te dure verzekeraar is voldoende om de huidige verzekering op te zeggen.

Eenvoudiger kun je geen geld besparen!

Beoordeling autoverzekeringen

Wilt u weten welke autoverzekeringen het best worden beoordeeld? Wij verzamelen op onze website beoordelingen van bezoekers en rangschikken zo alle autoverzekeringen van Nederland. Hierdoor ziet u in een oogopslag wat de beste autoverzekeringen van dit moment zijn. Tenminste, volgens andere consumenten.

Dit zijn wat ons betreft autoverzekeringen die goed zijn beoordeeld:


 • Allsecur autoverzekering Cijfer: 9
 • Aegon autoverzekering Cijfer: 8
 • ANWB autoverzekering Cijfer: 8
 • Centraal Beheer Achmea autoverzekering Cijfer: 8
 • FBTO autoverzekering Cijfer: 8
 • Inshared autoverzekering Cijfer: 8
 • OHRA autoverzekering Cijfer: 8
 • Premio autoverzekering Cijfer: 8
 • Univé autoverzekering Cijfer: 8
 • Verzekeruzelf autoverzekering Cijfer: 8
 • Zelf.nl autoverzekering Cijfer: 8

De beoordeling betreft geen onafhankelijke en wetenschappelijk verantwoorde vergelijking, maar is zoals gezegd een verzameling van beoordelingen en ervaringen van consumenten.

Wilt u zelf autoverzekeringen vergelijken? U kunt dit bijvoorbeeld doen op Autoverzekeringvergelijken.com of bij BespaarWijzer; hier kunt u besparen op uw autoverzekering. Bent u Belgisch? Kijk dan eens op Autoverzekering Berekenen.

Bekeken: autoverzekeringen lijst, beoordeling autoverzekeringen