Bespaartips voor je autoverzekering

Het hebben van een auto is voor veel mensen een dure grap, daarom kan het erg de moeite waard zijn om jaarlijks de autoverzekering te checken of deze nog wel de goedkoopste is. Het klinkt zo simpel en makkelijk. Veel consumenteninstanties en belangenorganisaties geven dit aan, maar voor veel consumenten is het toch vaak net iets teveel moeite. Terwijl het zo weinig tijd kost.

Check je verzekering regelmatig

Online kun je heel snel met een minimaal aantal gegevens via een autoverzekering vergelijkingssite berekenen, bij welke autoverzekering je de minste premie hoeft te betalen. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar je dekking, de wijze van betaling en het eigen risico.
Dekking – Kijk bij het vergelijken allereerst naar de dekking van je verzekering. Het kan zijn dat je auto eigenlijk veel te uitgebreid verzekerd is, en dat met het verstrijken van de jaren deze uitgebreide dekking overbodig is geworden.
Wijze van betaling – Wat ook kan bijdrage aan een vermindering in de kosten van de premie, is het in een keer gaan betalen van de jaarlijkse premie. Je bespaart de verzekeraar dan administratiekosten.
Eigen risico – Indien je auto verzekerd is met een WA plus of met een Allrisk verzekering heb je vaak een eigen risico. Door het eigen risico te verhogen, kun je ook besparen op je premiekosten.

Opzeggen?

Let wel; om over te kunnen stappen moet de autoverzekering natuurlijk wel opzegbaar zijn. Maar vaak is een autoverzekering al meer dan een jaar afgesloten, en kan je gewoon iedere maand opzeggen. Sluit je een nieuwe autoverzekering af, dan draagt de nieuwe autoverzekeraar graag zorg voor opzegging van je huidige verzekering. Zo heb je er geen omkijken naar.

Zet eens in je agenda

Belangrijk is dus om jaarlijks een reminder in je agenda te zetten om je autoverzekering te checken. Baat het niet, dan schaad het niet.

Nu gelijk checken? Je kan makkelijk onze vergelijker van autoverzekeringen gebruiken, dan zie je binnen een minuut of je je auto goedkoper kan verzekeren!

Exit mobile version