Goedkoop autorijden

De beste tips voor goedkoop autorijden

Wie een eigen auto heeft, weet als geen ander dat een auto rijden geld kost. En niet zo’n beetje ook! De benzineprijzen worden alsmaar hoger, we betalen met zijn allen wegenbelasting en we zijn verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Gelukkig hebben we een gedeelte van die vaste lasten zelf in de hand. Met de volgende tips kunnen we de kosten binnen de perken houden.

Verlaag uw vaste lasten

Vaste lasten horen er nu eenmaal bij. Heeft u dus een eigen auto, dan heeft u automatisch met bepaalde kosten te maken. Naast de maandelijkse kosten aan brandstof en verzekeringen betaalt u ook voor reparaties, onderhoud, eventuele boetes en apk-keuringen. Om de kosten te verlagen, kunt u het volgende doen:

  • Wilt u minder wegenbelasting betalen, schaf dan een auto met minder uitstoot aan.
  • Auto’s die energiezuinig zijn, betalen zelfs helemaal geen wegenbelasting.
  • Houd de bandenspanning hoog, dan verbruikt uw auto minder brandstof.
  • Kijk tijdens het rijden vooruit, anticiperen wordt zo gemakkelijker en u hoeft minder te remmen.
  • Probeer het toerental laag te houden. Op deze manier verbruikt u minder benzine.

Check uw autoverzekering

Veel mensen nemen hun autoverzekering voor lief. Toch loont het om te controleren of er geen goedkopere verzekeringen zijn. Misschien past uw huidige verzekering niet meer zo goed bij u. Een autoverzekering vergelijken kan vaak tot bijna 100 euro per jaar schelen. Let hierbij wel op de polisvoorwaarden: de goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste autoverzekering. Lees de kleine lettertjes goed en maak een weloverwogen beslissing, dan bent u verzekerd van een goede verzekering voor uw auto.

Exit mobile version