Ouderen en jongeren duurder af bij afsluiten autoverzekering

Zowel voor ouderen en jongeren wordt het steeds moeilijker om een autoverzekering af te sluiten. Althans, de premie die verzekeraars rekenen is stelselmatig hoger dan voor consumenten. En dat scheelt zo maar tientjes per maand. Sommige nieuwsbronnen noemen dit zelfs ronduit oneerlijk.

Ouderen krijgen dure autoverzekering

Uit statistieken blijkt dat ouderen, vooral de 80+’ ers de meeste schade oplopen. Hoe ouder, hoe hoger de premie. Het zal dan ook niemand verbazen dat autoverzekeraars niet gewillig zijn om een autoverzekering af te sluiten aan senioren. Vanaf de leeftijd van 65 jaar komen de schadevrije jaren en de opgebouwde bonussen te vervallen. Daarnaast worden ouderen om voor vergoeding bij ongevallen, schade of diefstal in aanmerking te komen verplicht om een W.A.- verzekering af te sluiten. Het is niet verboden om een autoverzekering aan senioren te weigeren. Vanaf 69 jaar wordt het heel lastig om nog een (goedkope) autoverzekering af te sluiten.

Jongeren hoge premie bij autoverzekering

Ongeveer hetzelfde verhaal gaat op voor jongeren van 18, 19 jaar. Ook bij deze groep is de premie schrikbarend hoog. Deels komt dit doordat jongeren nog geen schadevrije jaren hebben opgebouwd, maar ook de locatie waar je woont is ook bepalend voor de hoogte. In vergelijking met een 24-jarige, betaalt een persoon van 18 jaar gemiddeld bijna 1.000 euro meer premie per jaar.

Autoverzekeringen duurder

Over het algemeen stijgen de prijzen van een WA-autoverzekering voor iedereen, maar de senioren en jongeren worden het hardst gepakt. Zij betalen per maand een flink hogere premie die kan oplopen tot enkele tientjes meer per maand. Zowel senioren als jongeren wordt dan ook nadrukkelijk geadviseerd om autoverzekeringen te vergelijken via speciale vergelijkingswebsites. Met het vergelijken van autoverzekeringen kan volgens diverse consumenteninstanties zoals de Consumentenbond een gemiddelde consument, en dus ook jongeren en ouderen, zo maar € 150 op jaarbasis besparen. Het loont dus om autoverzekeraars te beoordelen en vergelijken. Wij laten alle autoverzekeringen zien, waarbij je makkelijk online de premies en voorwaarden naast elkaar kan zetten en de voor jou meest voordelige autoverzekering kan uitkiezen.

Exit mobile version