Overstappen van autoverzekeraar

Veel consumenten kijken er tegen op; het oversluiten van een autoverzekering. Inschrijven, opzeggen en overstappen; een hoop gedoe denken velen. Uit onderzoek blijkt dat twee-derde van de consumenten eigenlijk nooit naar de autoverzekering om kijkt. Met het gedoe als belangrijkste excuus. Maar dit valt reuze mee. Vind eerst de autoverzekering van uw keuze. U bent vervolgens in 10 minuten ingeschreven bij de nieuwe verzekeraar. En vaak helpt die verzekeraar u met het opzeggen van uw oude autoverzekering.

Het is frapant wat de verschillen in premie tussen verschillende verzekeraars kunnen zijn. Soms kost een autoverzekering met een bepaalde dekking bij de ene verzekeraar zomaar 50% meer dan bij de andere verzekeraar. Het is dan ook echt de moeite waard om even uw huidige autoverzekering tegen het licht te houden. U kunt zo vrij makkelijk honderden euro’s per jaar besparen.

Hoe kunt u makkelijk en snel autoverzekeringen vergelijken? Lees onze tips voor het kiezen van de juiste autoverzekering. De belangrijkste keuze daarbij is de omvang van de dekking. Voor veel andere belangrijke variabelen die uw premie bepalen geldt dat u daar helaas toch geen invloed op heeft. Zoals uw postcode, het aantal schadevrije jaren of welke auto u rijdt.

Welke dekking moet ik kiezen?

Bij een vrij nieuwe auto wordt door de meeste media een WA casco / allrisk autoverzekering aangeraden. U bent dan tegen vrijwel alle mogelijke schades verzekerd, ook als u dit zelf per ongeluk veroorzaakt. Is uw auto jonger dan 10 jaar, dan is een WA beperkt casco autoverzekering aan te raden. Dit is goedkoper dan een WA casco / allrisk autoverzekering, waarbij overigens wel geldt dat eigen schade bij een ongeval in deze vorm niet meeverzekerd is. Dat is bij een allrisk verzekering wel het geval. Rijdt u een oudere auto (ouder dan 10 jaar)? Dan wordt vanwege de lage dagwaarde van de auto alleen een WA autoverzekering geadviseerd.

Wilt u overstappen? Ga nu vergelijken en stap over naar een goedkopere autoverzekering.