Schade aan je auto

Schade aan je auto, een vervelende kostenpost

Autorijden kun zo je duur maken als je zelf wilt, dan doel ik vooral op de aanschafkosten, afschrijvingskosten en parkeerkosten. Kosten waar je zelf minder invloed op hebt zijn schadekosten, deze kosten zijn daarom dan ook heel vervelend. Vooral als de schade door een ander is veroorzaakt en die ander ervan doorgaat of geen gegevens achterlaat. Uit onderzoek blijkt gelukkig dat de meerderheid van de mensen die schade bij een ander auto maken, dit aan de gedupeerde laten blijken. De meeste automobilisten zijn wel zo netjes dus.

Tips om zelf schade te voorkomen

Toch kun je zelf proberen om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Door je aandacht heel goed bij de weg te houden en om je niet te laten afleiden achter het stuur kun je bijvoorbeeld een botsing voorkomen. Bij het parkeren van je auto kun je bijvoorbeeld lakschade voorkomen door goed op de deuren te letten bij het open en dicht doen (vooral als het flink waait). En natuurlijk door voldoende afstand te houden tot ernaast geparkeerde auto’s. Eventuele inbraakschade kun je proberen te voorkomen door geen waardevolle spullen in je auto achter te laten. Let daarbij vooral op digitale apparaten zoals laptops en telefoons. Dieven hebben uitleesapparatuur die kunnen zien of er een laptop of telefoon aanwezig is, ook als deze verstopt zit.

Verzekering

Wanneer je toch schade aan je auto hebt opgelopen is het belangrijk dat je een gedegen autoverzekering hebt. Online kun je heel makkelijk verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je degene kiest die voor jou het goedkoopst is en het beste bij jouw wensen past. Kijk bij onze vergelijker van autoverzekeringen.

Exit mobile version